Hjem
icon

Skadedyr i hus

Lyst og ryddig soverom.

Har du oppdaget skadedyr i boligen? Da kan du ha rett på erstatning gjennom både husforsikringen (villaforsikringen) og innboforsikringen din. Det er ikke rent sjeldent at det dukker opp skadedyr i boligen. Skadedyr kan blant annet være skjeggkre, mus, rotter, maur og veggedyr.

Viktige forhold du trenger å vite om skadedyr og forsikring:

Har du oppdaget skjeggkre i huset?

Hvis du finner skjeggkre i huset, vil innboforsikringen kunne dekke utgifter knyttet til bekjempelse med inntil kr 50 000,-.

Skjeggkre skader ikke bygninger eller mennesker fysisk, og derfor blir de ikke definert som skadedyr. Husforsikringen dekker kun kostnader knyttet til skadedyr, så her vil ikke denne forsikringen hjelpe deg.

Har du oppdaget mus og rotter i huset?

Det er ikke uvanlig å få uinvitert besøk av både mus og rotter i vintermånedene. Mus og rotter tiltrekkes mot varme og mat, og det er under slike forhold de gjør mest skade.

Mus og rotter kan gnage i vannrør, kabler, treverk og ledninger. Dette kan medføre store skader i boligen. Døde gnagere lukter heller ikke noe særlig godt for beboerne.

Mus og rotter blir sett på som skadedyr, og derfor kan du få dekket utgifter gjennom din husforsikring.

Har du oppdaget maur i huset?

Noen typer maur kan gjøre store skader på huset. Blant disse har vi blant annet stokkmaur. Stokkmauren kan lage betydelige skader på husets bygningsmasse. Stokkmauren kan gnage ganger og hulrom i både treverk og isolasjonsmaterialer.

Jordmaur (sukkermaur) kan være plagsomt, men de gjør ingen skader på verken mennesker eller bygning, så her dekkes ingen utgifter gjennom forsikringen.

Hvis du har husforsikring med tilleggsdekning for sopp-, råde- og insektskader vil denne forsikringen dekke utgifter knyttet til både selve skadene og bekjempelse av maur.

Har du oppdaget veggedyr i huset?

Veggedyr, ofte kalt "veggdyr", er veldig små insekter på størrelse som et eplefrø. De trives best i sofaer og senger og livnærer seg på blod fra mennesker.

Veggedyrene kan oppleves som veldig plagsomme, og du kan oppleve små stikk eller kløe på kroppen. De gjør imidlertid ingen skade på bygningen.

Dersom du har innboforsikring kan du få dekket kostnader til inntil kr 50 000,- for bekjempelse av veggedyr.

Dette kan Codex Advokat bistå deg med

  • Spørsmål knyttet til skadedyr og forsikring
  • Juridisk rådgivning
  • Hjelp til å melde ifra om skadedyr til forsikringsselskapet

Har du spørsmål knyttet til skadedyr og forsikring? Snakk med oss.