Hjem
Barn leker og har det gøy

Familierett og arv

Mange opplever en ubehagelig overraskelse når de finner ut hvilke rettigheter og plikter de faktisk har i forbindelse med hendelser som samlivsbrudd og dødsfall. Og ingenting er så vanskelig som når fornuft møter følelser. Løsningene finnes i lover, regler og mellom mennesker.

Hva kan vi gjøre for deg?

Det kan for eksempel være vanskelig å snakke om at et ord som kjærlighet hører sammen med et ord som regulert. Men sånn er det. Med gode juridiske avtaler kan problemer avverges. Klare avtaler bidrar til å bevare gode relasjoner. Tydelighet forhindrer krangler. Det er mye kjærlighet i ryddighet.

Våre familierettsadvokater er eksperter på privatrettslige områder som skifte, familierett og arv. Penger er roten til mange konflikter, selv mellom mennesker som er glade i hverandre. Vi bistår der det er uenighet rundt økonomi og forvaltning.

Og, ikke minst: Vi er glade i mennesker! Vi forstår at dette er prosesser som kan være krevende. Når begge parter er lei seg er det aldri noen som vinner. I de aller fleste konflikter i familier og nære forhold er ordet forlik ofte det nærmeste man kommer seier.

Et bærekraftsperspektiv

Codex Advokat bistår i alle livets faser, fra du er lykkelig og nyforelsket, til den dagen livet blir snudd på hodet fordi ekteskapet har raknet eller du har mistet en kjær.

FNs bærekraftsmål nummer 5 og 10 om likestilling og mindre ulikhet, og bærekraftsmål nummer 16 om likhet for loven er bærebjelken og utgangspunktet vi i Codex jobber ut ifra. Om du er kvinne eller mann, gammel eller ung skal ikke ha noen innvirkning i en sak. Barnas rettigheter skal ivaretas og sikres gjennom alle prosesser.

Vi er et advokatfirma som tydelig har tatt et standpunkt i fokuset på bærekraft, og vi tror at vårt fokus på en bærekraftig prosess er et skritt i riktig retning.

Fordi vi bryr oss.

Hvordan jobber vi?

Våre fremgangsmåter anpasses og endres, slik som folk og samfunnet endres. Vi ønsker å tilpasse oss dine ønsker og ditt liv, på en måte som gjør deg tryggere og som gir minst én bekymring mindre. Både før, etter og midt i kjærligheten.

Når du er glad, eller i sorg. Og i ditt livs alle faser og situasjoner.

Har du spørsmål knyttet til familierett? Snakk med oss.

Andreas Poulsson

Advokat og partner

Familierett og arv

Her i Codex Advokat har vi et eget kundesenter. Slik at vi bedre kan kartlegge din situasjon, og sette deg i kontakt med en advokat som best forstår dine konkrete behov.

Det er uforpliktende og kostnadsfritt å kontakte kundesenteret.

En bekymring mindre.

Har du spørsmål om familierett?

Snakk med oss