-
14.06.23
Workshop: Åpenhetsloven på 1,2,3
Les merÅpenhetsloven trenger ikke å være komplisert. Sammen inviterer Codex og Tavler til webinarer og workshops for å hjelpe deg og din bedrift å komme i gang før rapporteringsfristen 30. juni 2023.
I workshopen veileder vi din bedrift underveis i arbeidet med åpenhetsloven ved bruk av et digitalt verktøy spesial-laget for åpenhetsloven. Her får du også personlig hjelp av våre spesialister på fagområdet.
-
08.06.23
Frokostmøte: Nye krav til klimagassregnskap for boligblokker og yrkesbygg
Les merDen 8. juni inviterer vi deg til et viktig frokostseminar om de nye kravene til klimagassregnskap for boligblokker og yrkesbygg. Fra 1. juli 2022 ble det innført krav om klimagassregnskap i TEK17, og etter 1. juli 2023 blir det obligatorisk å levere klimagassregnskap fra materialer. Benytt sjansen til å få innsikt og forberede deg på endringene i byggebransjen.
-
07.06.23
Workshop: Åpenhetsloven på 1,2,3
Les merÅpenhetsloven trenger ikke å være komplisert. Sammen inviterer Codex og Tavler til webinarer og workshops for å hjelpe deg og din bedrift å komme i gang før rapporteringsfristen 30. juni 2023.
I workshopen veileder vi din bedrift underveis i arbeidet med åpenhetsloven ved bruk av et digitalt verktøy spesial-laget for åpenhetsloven. Her får du også personlig hjelp av våre spesialister på fagområdet.
-
06.06.23
Kurs i NS 8407 / 8417 (AVLYST)
Les merKurset gir en praktisk orientert gjennomgang til bruk av NS standard 8407/8417 mellom næringsdrivende, med fokus på forskjeller mellom NS8407/17 og hvilke særbestemmelser og vilkår som ofte kan dukke opp i kontraktene. Kurset passer for alle som til daglig arbeider med NS kontrakter.
-
30.05.23
Webinar: Kom i gang med åpenhetsloven
Les merÅpenhetsloven trenger ikke å være komplisert. Sammen inviterer Codex og Tavler til webinar og workshops for å hjelpe deg og din bedrift å komme i gang før rapporteringsfristen 30. juni 2023.
I webinaret får du en innføring i hva loven innebærer for din virksomhet, og lærer hvordan du kan jobbe effektivt med å tilfredsstille lovens krav.
-
22.03.23
Frokostmøte: Sykefravær som oppsigelsesgrunn (Fullt)
Les merDen 22. mars inviterer vi i Codex til frokostseminar hvor vi vil gå gjennom vurderingstema for oppsigelse, fallgruvene, og saksbehandlingen, samt en del praktiske råd basert på vår erfaring med slike prosesser.
-
01.03.23
Frokostmøte: Hvordan gå frem når entreprenør går konkurs?
Les merDen 1. mars inviterer Codex Advokat sammen med Veridian Analyse til frokostseminar om hvordan du burde gå frem dersom entreprenøren går konkurs.
-
31.01.23
Frokostmøte: Arbeidsrettslig årskavalkade
Les merDen 31. januar inviterer Codex til frokostseminar for en oppsummering av arbeidsrettsåret 2022 og hva som er viktig å ta med seg inn i 2023.
-
26.01.23
Frokostmøte: Eiendomsutvikling – due diligence av eiendom
Les merDen 26. januar inviterer vi i Codex til frokostseminar om due diligence av eiendom.
-
06.12.22
Frokostmøte: hvordan kan entreprenører bemanne for arbeidstopper og andre midlertidige behov neste år?
Les merDen anvendelige adgangen til nye midlertidige ansettelser i inntil ett år iht. arbeidsmiljøloven § 14-9 f) ble opphevet sist sommer. Dette reduserte adgangen for egne midlertidige ansettelser, men det er fortsatt mulig å ansette midlertidig for arbeid av midlertidig karater, vikariater, praksisarbeid mv.
-
16.11.22
Frokostmøte: hvordan etterleve åpenhetslovens plikter?
Les merI forbindelse med at åpenhetsloven trådte i kraft i sommer, har næringslivet blitt pålagt en omfattende informasjonsplikt. Virksomheter som omfattes, enten direkte eller indirekte, må kunne dokumentere aktsomhetsvurderinger av egen virksomhet, leverandørkjeden og andre forretningspartnere.
-
#Bærekraft Webinar: En praktisk gjennomgang av taksonomien
Les merBærekraftig finans i EU er noe som vil bli viktig for næringslivet i Norge fremover i og med at EUs taksonomiforordning er besluttet inntatt i EØS-avtalen og vil snart få virkning her i Norge. Målet med taksonomien er å tilrettelegge for bærekraftige aktiviteter hos bedrifter og samtidig gi incentiver for økt investering i bedrifter som vektlegger slike aktiviteter. I webinaret blir det gitt en overordnet presentasjon av EU-taksonomien og en praktisk gjennomgang av hvordan bedrifter kan implementere dette.
Webinaret ble holdt sammen med Celsia og Varig Software.
-
#Bærekraft Webinar: Grønn byutvikling
Les merWebinaret om grønn og bærekraftig byutvikling vil se på områdeutvikling bolig/næring. Vi vil se på hvordan man overordnet må jobbe med planarbeid overfor kommunen, i tillegg til at vi vil se litt mer praktisk på problemstillingene og hvordan dette kan gjøres i praksis.
Webinaret ble holdt sammen med Henning Larsen arkitekter og Vassago v/ Thorbjørn Sele.
-
#Bærekraft Webinar: EU Taksonomi - fra regelverk til suksessfaktor for eiendomsbransjen
Les merSelv om EUs taksonomi ikke treffer alle eiendomsforetak direkte, bør eiendomsaktørene sette seg inn i hvordan dette treffer sin virksomhet. Det kan være både kunder og leverandører som ønsker å vite mer om hvorvidt eksisterende eiendom eller et nybyggprosjekt er i tråd med kravene. Et spørsmål i denne sammenheng er hvordan kan eiendomsselskapene bruke taksonomien som suksessfaktor?
Webinaret holdes sammen med DNB.
-
#Bærekraft Webinar: Åpenhetsloven som rammeverk for anskaffelsesretten
Les merNå som åpenhetsloven har trådt i kraft vil den ha betydning både for offentlige oppdragsgivere som utlyser konkurranser og for virksomheter som ønsker å delta i konkurransene. Allerede før loven har trådt i kraft har vi sett at noen oppdragsgivere sine etiske krav settes svært tett opp mot kravene som følger av åpenhetsloven.
Webinaret ble holdt sammen med HRP.
-
#Bærekraft Seminar: Mangfold og likestilling – hva innebærer rapporteringsplikten?
Les merMangfold og likestilling er noe som alle arbeidsgivere bør være opptatt av, og en bevissthet omkring dette bidrar til et bærekraftig arbeidsliv. Men hvilke krav stilles i lovverket? Hva må arbeidsgivere rapportere om, og hvordan kan man identifisere utfordringene i sitt selskap? På dette foredraget vil vi sammen med Equality Check gi informasjon om lovene og reglene knyttet til mangfold og likestilling, samt gi et innblikk i verktøy som kan gjøre rapporteringen enklere.
-
#Bærekraft Webinar: Ombruk av byggevarer
Les merI en tid med stadig økende materialkostnader - har du vurdert mulighetene for ombruk av det du allerede har? Gjennom dette webinaret vil vi dra dere gjennom regelverket for ombruk av byggevarer og peke på viktige problemstillinger som din virksomhet bør være oppmerksom på ved benyttelsen av brukte byggevarer.
Webinaret holdes sammen med Direktoratet for byggkvalitet.
-
Kontrakts- og entrepriserett­seminaret
Les merKurset gir en praktisk orientert introduksjon til bruk av NS standardene mellom næringsdrivende, med fokus på NS8405/15 og NS8407/17. Kurset passer for alle som til daglig arbeider med NS kontrakter.
-
Webinar: Hvordan gå frem med byggesaken?
Les merPlan- og bygningsloven (pbl.) krever at det innhentes tillatelse fra kommunen før fleste større byggearbeider iverksettes. Hvordan bør du som eiendomsutvikler gå frem for at byggesaken skal gjennomføres på best mulig måte?
-
Webinar: Anleggsbidrag og refusjon
Les merI utbyggingsprosjekter er det krav om opparbeiding av vei, vann og avløp. Dersom disse anleggene kommer andre grunneiere til gode, kan tiltakshaver kreve refusjon fra disse grunneierne. Alternativt kan kommunen stille krav om at utbygger yter et anleggsbidrag til dekning av kostnader til slik infrastruktur.
Vi skal i dette webinaret gå igjennom noen sentrale rettslige forhold knyttet til regler for anleggsbidrag og refusjon.
-
Webinar: Handlingsplikten for å unngå forurensning
Les merDersom det foreligger en fare for forurensning, og det ikke iverksettes forebyggende tiltak, kan den ansvarlige bli straffet med bøter eller fengsel i inntil 5 år.
I dette webinaret definerer vi når det foreligger en fare og hvem som kan regnes som ansvarlige.
-
Webinar: Oppsigelse ifm. høyt sykefravær – eller dårlig arbeid.
Les merNår kan din virksomhet gå til oppsigelse ved dårlig arbeid (mangelfull arbeidsytelse), eller ved høyt eller hyppig sykefravær ?
Dette er et tilbakevendende tema, som vi besvarer ut fra lov, vår erfaring og praksis fra domstolene.
-
Webinar: Fars og mors rettigheter ved barnefordeling etter samlivsbrudd
Les merStår du eller noen du kjenner i et samlivsbrudd med felles barn? Hva er fars og mors rettigheter? Hva er til barnets beste? I løpet av 45 minutter skal vi gå gjennom våre beste råd som kan være nyttige for deg.
-
Åpenhetsloven – hva betyr det for bygg og anleggsbransjen?
Les merÅpenhetsloven trer i kraft neste år. Hva innebærer den egentlig, og hvilke konsekvenser får den for din bedrift?
Opp mot 2.000 bedrifter innen bygg og anlegg vil pålegges rapportering etter åpenhetsloven neste år. Enda flere vil omfattes indirekte. Har du startet arbeidet med å gjennomføre og dokumentere aktsomhetsvurderinger for deg og din verdikjede?
-
Tomtefeste i næringsforhold
Les merTomtefeste er et stadig aktuelt tema, som skaper en del konflikter mellom bortfester og fester. I dette webinaret begrenser vi temaet til tomtefeste i næringsforhold.
-
Webinar: De sentrale endringene i avhendingsloven
Les merFå en innføring i de sentrale endringene i avhendingsloven som trådte i kraft 01. januar 2022. Det er avhendingsloven som regulerer forholdet mellom kjøper og selger ved salg av fast eiendom. Endringene vil derfor ha stor betydning for deg som skal selge eller kjøpe bolig.
-
Hva kan du testamentere over – muligheter og begrensninger
Les merMange er usikre på hvordan man kan fordele arven i et testament, og hvilke begrensninger og muligheter som finnes.
I webinaret vil vi gå gjennom de mest vesentlige temaene om øremerket arv til barn og partner, og hva du ellers kan bestemme om resten av formuen. Hva er det som hindrer deg i å fordele fritt, og hvordan du eventuelt kan komme rundt det?
-
Webinar: Et bærekraftig arbeidsliv – arbeidsgivers plikter før og etter arbeidsulykke
Les merEt bærekraftig samfunn handler i stor grad om hvordan mennesker har det, hvor helse- og livskvalitet, økonomi og deltagelse i arbeidslivet er viktige nøkkelpunkter. Hvis en er utsatt for en arbeidsulykke kan disse forholdene bli satt på prøve, og livet kan bli snudd opp ned for mange. Det å forhindre arbeidsulykker er dermed et viktig bidrag til et bærekraftig samfunn. Like viktig er den etterfølgende prosessen, dersom ulykken først har funnet sted.
-
Webinar: Hvorfor ha en samboeravtale og hva bør den inneholde
Les merFå en innføring i de sentrale utfordringene ved oppløsning av et samboerskap, og hvorfor et forslag om å opprette en samboeravtale likevel bør oppfattes som en kjærlighetserklæring.
-
Eierseksjonsloven fra A til Å
Les merEr du styremedlem eller eier av en selveierleilighet i et eierseksjonssameie, og ønsker mer informasjon om hvilke lover og regler som gjelder for ulike problemstillinger i et sameie?
-
Kurs i totalentreprise NS 8407 og NS 8417
Les merKurset om totalentreprise er spesielt tilpasset de som arbeider med totalentrepriser, enten på byggherresiden, entreprenørsiden eller som rådgivere.