Nyhetsbrev
Jussen påvirker liv og relasjoner. Nyhetsbrevet handler om privatrettslige utfordringer, som familie, skatt, hjem, arbeid, og ulykke/personskade.
Vi produserer jevnlig innhold for deg, i form av artikler, video og podkast.
Livet er uforutsigbart. Hva som skjer i fremtiden vet vi ikke og ingen av oss har noen garantier for at livet går som vi planlegger. Som regel gjør ikke livet det. Hva som skjer i livet ditt vil i stor grad også påvirke formuen din.
Vi hjelper deg å sette opp gode rammer og avtaler for hva som skal skje i de forskjellige situasjonene som kan oppstå.
Slik gir vi deg en bekymring mindre – fordi du får forutsigbarhet og trygghet både i dag og når formuen faktisk skal fordeles, enten det er planlagt eller det skjer plutselig og uventet.
Skaff deg oversikt over reglene som gjelder for det økonomiske forholdet mellom samboere og ektefeller.
Disse reglene får ikke bare betydning mellom dere to, men får også stor betydning ved arveoppgjør. Faktisk kan det ha like stor betydning som arvereglene.
Det er derfor viktig å vite hvilke regler som gjelder i din livssituasjon for å sikre at det juridiske rammeverket ivaretar både dine og din families interesser på best mulig måte.
Det er fint å kunne planlegge overføringen av verdiene til neste generasjon. Men av og til skjer ting fort og plutselig.
Det er faktisk da det er aller viktigst at du på forhånd har tenkt gjennom hvordan du best kan tilrettelegge for de som sitter igjen.
Sitter du på betydelige midler og har umyndige barn eller barnebarn som skal arve deg, bør du sette opp et testament som bestemmer hvem som skal forvalte arven deres inntil barna er gamle nok til å overta ansvaret selv.
Aksjonærer har i utgangspunktet ikke forkjøpsrett ved overdragelse av aksjer til livsarvinger.
Driver du en bedrift sammen med en partner, kan det være lurt å avklare hva som skal skje hvis en av dere faller bort. Vedtekter og/eller aksjonæravtale bør ha bestemmelser som regulerer om dere skal ha forkjøpsrett til aksjene dersom den andre faller fra.
Hvis du ønsker at barna skal overta familiehytta i fellesskap, bør dere snakke gjennom rammene for det fremtidige samarbeidet.
Å sikre forutsigbarhet for alle parter når det gjelder bruk og vedlikehold, økonomiske forpliktelser og hva som skal skje når sameie en dag må oppløses eller skal videreføres igjen til neste generasjon, kan være avgjørende for å unngå fremtidig konflikt mellom søsken.
Med en fremtidsfullmakt kan du bestemme hvem som skal ivareta dine interesser hvis du en dag ikke er i stand til det selv lenger.
Du kan også da bestemme hva som skal skje med dine verdier – om det skal selges eller overføres til neste generasjon. En fremtidsfullmakt gjør at du kan være trygg på at nødvendige og hensiktsmessige grep blir tatt av noen du stoler på.
Disse dokumentene oppretter vi for deg:
Senioradvokat |
11.03.21
Uskifte betyr å utsette arveoppgjøret mellom lengstlevende ektefelle/samboer og avdødes andre arvinger. Vi får veldig ofte høre at lengstlevende er blitt rådet til å sitte i uskiftet bo. «Du trenger ikke bekymre deg, du kan bare sitte i uskiftet bo» er en gjenganger. Men det er ikke alltid det lønner seg.
15.04.21
Mange der ute har ikke testament. Mange tenker vel at «barna våre er venner så det trenger vi ikke» eller at «arveloven regulerer jo dette». Uten et testament har du i realiteten valgt arvelovens ordning – men vet du egentlig hva du da har valgt?
10.03.21
Ny arvelov trådte i kraft 1. januar 2021. En viktig praktisk endring er at en gave som er gitt til livsarvinger ikke er forskudd på arv med mindre det er satt som en betingelse da gaven ble gitt.