Hjem

#Bærekraft Webinar: Hva er taksonomi og hva betyr det for din virksomhet?

Av: Codex Advokat

Dato: 19.08.21

EU lovkrav om rapportering av klimarisiko og andre miljøpåvirkninger for store finansforetak vil tvinge virksomheter til å dokumentere betydelig bærekraftig forbedring og risiko. Dette også for å forhindre såkalt grønnvasking. Vi vil i dette webinaret gå inn på hva dette egentlig betyr for din virksomhet og vi vil vise til noen praktiske eksempler fra eiendomsbransjen.

Praktisk informasjon

 • Sted: Digital plattform
 • Dato: 24. september 2021
 • Tid: 11:00 – 11.45
 • Pris: Gratis

Vi vil gå igjennom følgende:

 • Hva er taksonomi og hva er formålet?
 • Vil din virksomhet bli pålagt rapporteringsplikt?
 • Bør din virksomhet vurdere å rapportere frivillig?
 • Hvordan bør du forberede deg på taksonomien, enten du skal rapportere eller ikke?
 • Hvordan rapporterer man?
 • Hva er en bærekraftig økonomisk aktivitet?
 • Hvordan integrere bærekraftsarbeidet med taksonomien inn i selskapet?
 • Praktiske eksempler fra eiendomsbransjen
 • Presentasjon av Varig software.

Målgruppe:

Ledere, bærekraftsansvarlige og rapporteringsansvarlige.

Dette webinaret er relevant for alle norske bedrifter.


Tine Granlund

Senioradvokat

Tine jobber som senioradvokat tilknyttet Codex sin avdeling for eiendom og entreprise, og har særlig engasjement for bærekraftig fokus i eiendomsutvikling. Hun jobber hovedsakelig med et bredt spekter av eiendomsrettslige problemstillinger, herunder entrepriserett, plan- og bygningsrett, kontraktsrett, jordskifte, transaksjoner, tingsrett og sivilprosess. Tine er en praktisk problemløser, fremoverlent og serviceinnstilt med gode løsninger for klienten sine mål.

Tine har et engasjement for bærekraft og er leder av Codex sin bærekraftsgruppe. Hun er særlig opptatt av hvordan lovverket rundt det grønne skiftet kan formidles på en forståelig måte for ledere i norske bedrifter.

Hedda Aursnes

Advokatfullmektig

Hedda er advokatfullmektig i Codex og arbeider med teknologi, IPR og kontraktsrett. Hun bistår hovedsakelig næringsdrivende og har god erfaring med både tvisteløsning og kontraktsforhandlinger innenfor sitt fagområde. Hedda har et engasjement for bærekraft og er tilknyttet Codex sin bærekraftsgruppe. Hun er særlig interessert i ny lovgivning i forbindelse med bærekraftig utvikling, og å se på hvordan virksomheter kan tilpasse seg de strengere kravene som kommer fremover.

I tillegg har Hedda tidligere erfaring fra advokatfirmaet Russell-Cooke Solicitors i London, og har spesialisert seg innen IPR ved UCL, London.

Renate Straume

Daglig leder Varig Software

Grunnlegger av av det bærekraftsfokuserte teknologiselskapet Varig®. Hun er sivilingeniør innen utvikling og forvaltning av eiendom (ved NTNU) med lang erfaring fra bygg- og eiendomsbransjen før hun startet Varig®. I dag er hun daglig leder av selskapet som utvikler bærekraftssoftware for næringsbygg. Renates hovedfokus innenfor bærekraft handler om hvordan man kan løse taksonomiens krav, samt hvordan jobbe strukturert og sporbart med bærekraft (ESG). Renate mener at dette arbeidet skal støttes av gode verktøy som fristiller mennesker til å tenke utenfor boksen, slik at teknologien kan løse alt det som er innenfor!

Om Varig: Varig er en bærekraftsløsning for eiendomsbransjen som gjør det enkelt for bygningseiere, forvaltere og leietakere å jobbe systematisk med å forbedre sin porteføljes klimaavtrykk. Programvaren omsetter bygningsrelevant data til konkrete tiltak linket opp mot FNs bærekraftsmål og gir deg en forenklet oversikt over data tilknyttet din bygning, alt omregnet til CO2-ekvivalenter.

Del