Et bærekraftig arbeidsliv – arbeidsgivers plikter før og etter arbeidsulykke [Webinar]
Av: Codex Advokat
Et bærekraftig samfunn handler i stor grad om hvordan mennesker har det, hvor helse- og livskvalitet, økonomi og deltagelse i arbeidslivet er viktige nøkkelpunkter. Hvis en er utsatt for en arbeidsulykke kan disse forholdene bli satt på prøve, og livet kan bli snudd opp ned for mange. Det å forhindre arbeidsulykker er dermed et viktig bidrag til et bærekraftig samfunn. Like viktig er den etterfølgende prosessen, dersom ulykken først har funnet sted.
Vi arrangerte webinar om dette temaet den 20. september 2021. Her får du tilgang til opptak fra webinaret.
- I dette webinaret informerer vi om sentrale komponenter i arbeidsgivers lovpålagte plikt til systematisk HMS-arbeid.
- I tillegg belyser vi hvilke plikter arbeidsgiver har i etterkant av en arbeidsulykke, både om de lovpålagte meldeplikter og oppfølging av den ansatte i arbeidsforholdet.
- Rambøll presenterer digitale løsninger som bidrar til å sikre at arbeidsgivers plikt til systematisk HMS-arbeid ivaretas på en helhetlig måte, og viser eksempler på hvordan Rambøll jobber med forebyggende HMS-opplæring både internt og mot sine kunder.
Webinaret er aktuelt både for arbeidsgivere som ønsker kunnskap om sine plikter, og for arbeidstakere som ønsker informasjon om hvilke krav som kan stilles til sin arbeidsgiver, både før og etter en arbeidsulykke.
Har du spørsmål til arbeidsgivers plikter før og etter arbeidsulykke? Snakk med oss!
Flere artikler
-
30.07.21
Endring av ansattes arbeidsoppgaver – hvor langt kan du gå?
Les merDe aller fleste arbeidsgivere har opplevd at covid-19-pandemien har satt sine spor i virksomheten, noe som har krevd tilpasninger underveis. For mange har disse tilpasningene resultert i behovet for å omdisponere arbeidsstokken. En vanlig problemstilling ved slike behov er hvor langt du som arbeidsgiver kan gå i å endre de ansattes arbeidsoppgaver. Denne artikkelen har til formål å gi et nærmere innblikk i denne problemstillingen, illustrert med en nylig dom fra lagmannsretten.
-
23.06.21
Når arbeidstaker fantegår
Les merDersom du som arbeidsgiver opplever at en arbeidstaker fantegår, kan det få uheldige konsekvenser, både innad i bedriften og ut til eventuelle kunder. For et nærmere innblikk i hva du kan gjøre når arbeidstaker fantegår, er det lurt å lese videre.
-
01.06.21
Utenlandske arbeidstakere og grensepasseringer. Hva er lovverket?
Les merInnstramningene i innreiserestriksjonene er i hovedsak videreført inntil videre. Det betyr at det i utgangspunktet kun er norske borgere, og utlendinger som er bosatt i Norge, som kan reise inn til Norge. Den 21. juni ble det på nytt innført «nye» unntak, og enkelte endringer.