Hjem

Hvorfor ha en samboeravtale og hva bør den inneholde [Webinar]

Av: Codex Advokat

Få en innføring i de sentrale utfordringene ved oppløsning av et samboerskap, og hvorfor et forslag om å opprette en samboeravtale likevel bør oppfattes som en kjærlighetserklæring.

Webinar samboeravtale

Vi arrangerte webinar om dette temaet den 30. september 2021. Her får du tilgang til opptak fra webinaret.

Om kurset

I løpet av halvannen time skal vi gjennomgå hva en samboeravtale bør inneholde – altså hva kjæresteparet bør tenke på når de skal flytte sammen, eller hvis de har vært samboere en stund. Vi skal også belyse hvordan valgene man tar når man blir samboere påvirker ens økonomi dersom forholdet senere avsluttes.

Vi diskuterer konkrete spørsmål, slik som:

  • Hvem eier felles bolig?
  • Hvem er ansvarlig for gjelda?
  • Samboere og arv?
  • Felles eller separat økonomi?
  • Vederlagskrav, for jeg har jo betalt mye mer under samlivet og det vil jeg ha tilbake nå…

Vår erfaring er at de fleste har noe å lære. Kom på kurset og gi deg selv et bedre utgangspunkt for å sette opp en samboeravtale som passer for deg og din partner.

Kursets mål er å øke kunnskapen og forståelsen for hvorfor det er klokt å opprette en samboeravtale, og hvorfor en samboeravtale er noe positivt for forholdet.

Kurset er særlig rettet mot deg som skal etablere et samboerskap – enten du har barn eller venter barn. Men kurset er også høyst relevant for deg som er samboer og ikke har inngått en samboeravtale ennå.

Dersom samboere har et bevisst forhold til hvorfor det er viktig å ha kunnskap om regelverket for den økonomiske delingen ved et samlivsbrudd, er det vår erfaring at man er bedre forberedt den dagen de skal gjøre investeringer sammen. Det reduserer i tillegg risikoen for at det oppstår konfliktfylte brudd, samt at det ofte gir en mer rettferdig og raskere fordeling av verdier skapt under samlivet.

Kurset har en praktisk tilnærming med gjennomgang av praktiske eksempler og problemstillinger, som mange vil kjenne seg igjen i.


Har du spørsmål til samboeravtaler? Snakk med oss!

Del