Hjem

Velkommen Sara Brede Mosand. Hvem er du?

Av: Codex Advokat

Vi ønsker Sara Brede Mosand velkommen til Codex. Sara er vår nye advokatfullmektig på avdelingen for arbeidsrett. Vi tok en prat med Sara om hva som er viktig for henne innen jussen og på fritiden.

Sara Brede Mosand

Hvem er du og hva jobber du med?

Jeg heter Sara og fullførte min mastergrad i juss våren 2021. 1. september 2022 begynte jeg som advokatfullmektig i Codex Advokat. Jeg er tilknyttet avdelingen for arbeidsliv og jobber hovedsakelig med arbeidsrett.

Hva spesialiserer du deg i?

Som advokatfullmektig har jeg allerede fått mulighet til å jobbe med ganske mye forskjellig. Jeg begynte min yrkeskarriere i Føyen Advokatfirma, hvor jeg først jobbet med en granskning i en straffesak. Deretter gikk jeg over på avdelingen IKT Media, hvor jeg jobbet med offentlige anskaffelser, personvern og revisjon av IKT-avtaler. Dessverre ble savnet etter arbeidsrett for stort, som førte meg hit.

Jeg har lenge hatt en sterk interesse for arbeidsrett og er veldig glad for at det nå er min spesialisering.

Jeg skrev masteroppgave i individuell arbeidsrett og på studiet hadde jeg blant annet valgfagene kollektiv arbeidsrett og konflikthåndtering.

Hva slags oppgaver gjør du i en typisk sak?

Som arbeidsrettsadvokat bistår jeg klienter på både arbeidsgiver- og arbeidstakersiden. Jeg er fortsatt ganske fersk, men foreløpig har jeg fått vært med på å gi juridisk rådgivning til klienter, ha klientmøter og utforme prosessdokumenter.

Fremover håper jeg å få mer erfaring i forhandlinger og prosedyre.

Hva er viktig for deg å få til / hvilke verdier jobber du etter i en sak?

Det aller viktigste for meg er å oppnå gode løsninger for klient.

I første omgang krever det at man fastlegger sakens faktiske sider og avklarer kundes behov. Deretter må man som rådgiver være realistisk, løsningsorientert og se det helhetlige bildet. Overfor klient er det viktig å være profesjonell, imøtekommende og tillitsvekkende.

Jeg synes også at det er viktig å alltid være ærlig med klient og jobbe etter en høy etisk standard.

Hva inspirerte deg til å starte med juss?

Jeg visste veldig lite om juss-verdenen da jeg var yngre og brukte litt tid på å bestemme meg for hva jeg ville studere. Men jeg har alltid hatt et ønske om å hjelpe andre og da jeg fant ut at jeg som jurist kunne kombinere det med debattanten i meg, var det et lett valg.

Hva er det mest givende med rollen din?

Det er å hjelpe folk som har stått i en vanskelig situasjon med å oppnå gode løsninger.

Hvorfor valgte du Codex Advokat?

Jeg valgte Codex fordi jeg ønsket å være del av et sterkt fagmiljø, samtidig som jeg ønsket å få mye erfaring og ansvar fra start.

Codex er et firma med gode verdier som tør å tenke nytt. Det er en veldig åpen kultur og utrolig mange hyggelige og inkluderende mennesker her.

Hvilke av FN sine bærekraftsmål står ditt hjerte nærmest

Akkurat nå, med krigen i Ukraina som bakteppe, så må det nok være bærekraftsmål nr. 16 Fred og rettferdighet.

Hva engasjerer deg når du ikke er på jobb?

Å bruke tid med de jeg er glad i og være ute, enten i skogen eller på sjøen. Jeg er også ganske musikknerd og glad i å lage god mat.

Del